Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Uitsluitend tekstbericht voor afspraken

Runningtherapie

Somber, angstig, lusteloos, vermoeid, paniekerig of gestrest? Wanneer u last heeft van deze symptomen kan hardlopen als middel ingezet worden om deze klachten te verminderen.
Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een therapievorm waarbij u met uw lichaam bezig bent, maar de effecten ervan zal u met name op psychisch gebied ervaren. Het is een therapievorm waarbij het praten in eerste instantie ondergeschikt is aan het bewegen.

Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen absoluut niet noodzakelijk. Individueel of in kleine groepjes leert u onder begeleiding van een fysiotherapeut te voelen hoe u het lopen kunt opbouwen, waar uw grenzen liggen en wat een voor u prettig tempo is.


Vergoeding

In sommige situaties wordt runningtherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeert u bij de zorgverzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt. Er worden dan voor een runningtherapiesessie van 50 min. 2 zittingen gedeclareerd.

Bent u niet aanvullend verzekerd dan bedragen de kosten:
Individueel: € 50,- per uur (€ 450,- 10 sessies)
Begeleidingskosten 2 personen: € 25,- p.p.
Individuele begeleiding bedrijven: € 70,-
Groepsbegeleiding bedrijven: € 225,- (10 sessies)

Soms vergoedt de werkgever (een deel van) de kosten als het onderdeel is van uw re-integratietraject op het werk. Dit kunt u overleggen met uw werkgever. 

Wilt u weten of running therapie voor u een middel is om uw psychische klachten te verminderen?

Onze runningtherapeuten

Wouter Aalders
Heidi Baack

Fysiotherapie:
Bewegen is de Spil in je leven.

Ieder jaar gaan 2,5 miljoen mensen naar de fysiotherapeut omdat zij problemen hebben met bewegen. Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen.

Wat onze patiënten zeggen