Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Uitsluitend tekstbericht voor afspraken

Oedeem- en oncologiefysiotherapie

Heel veel mensen in Nederland krijgen te maken met kanker. Namelijk 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 2,5 mannen. Gelukkig overleven steeds meer mensen kanker en heeft een oncologiefysiotherapeut deze mensen veel te bieden. Uit onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen in allerlei stadia van kanker en bij de diverse medische behandelingen.

Voor oedeem- en oncologiefysiotherapie werken wij samen met Margot Bax, van Fysiotherapie Bax.

Bij oedeem krijgt u vochtophoping in een deel van uw lichaam. Dit uit zich in een gevoel van zwaarte, spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel. Dit is het gevolg van een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Behandeling is noodzakelijk om een verdere toename van het oedeem te voorkomen. De behandeling van lymfoedeem kan bestaan uit manuele lymfedrainage, compressietherapie en bewegings- en ademhalingsoefeningen.

Oncologiefysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf, of ten gevolge van de behandeling van de kanker. Voorbeelden van deze problemen zijn pijn, spanningsklachten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfoedeem, spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid.  

Bij ons krijgt u in een vertrouwde omgeving een individuele behandeling. Bij voldoende herstel kunt u kiezen voor groepsbehandelingen of elders uw eigen sportactiviteiten hervatten.
Als u het gevoel hebt geen controle meer te hebben over het lijf, de pijn en de vermoeidheid, en als het hoofd continu bezig is, dan kan de psychosomatisch oefentherapeut binnen de Spil u helpen om weer controle te krijgen.

U vindt nog meer informatie op Oncologiezorgnetwerk Deventer.

Onze oedeem- en oncologiefysiotherapeut ondersteunt u met een gerichte behandeling tijdens uw herstel.
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact op met Margot Bax, 0570 - 634060 of mbax@fysiobax.nl.

 

Onze fysiotherapeut Demi van den Brink volgt momenteel de driejarige masteropleiding Oncologie. 

De oedeem-en-oncologiefysiotherapeut bij de Spil

Margot Bax-Baurdoux
Demi van den Brink

Fysiotherapie:
Bewegen is de Spil in je leven.

Ieder jaar gaan 2,5 miljoen mensen naar de fysiotherapeut omdat zij problemen hebben met bewegen. Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen.

Wat onze patiënten zeggen