Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Uitsluitend tekstbericht voor afspraken

Afspraak maken, met of zonder verwijzing

Sinds 1 januari 2006 hebben patiënten geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Fysiotherapie is vrij toegankelijk. U kunt zich dus direct bij ons melden.

Afspraak afmelden

Indien u een afspraak annuleert, brengen wij geen kosten in rekening, mits u dit uiterlijk 24 uur van tevoren meldt. Dit kan ook buiten kantoortijden door een e-mail te sturen naar fysio@despil.com of het antwoordapparaat in te spreken. 

Van aanmelding naar intake

Bij de eerste afspraak, ook wel intake genoemd, maken we graag kennis met u. De intake bestaat uit een vraaggesprek en een onderzoek. In de regel volgt hierna direct de behandeling. Daarom worden er bij deze eerste afspraak twee zittingen in rekening gebracht. 

Tijdens de behandelingen

Het persoonlijk behandelprogramma dat de fysiotherapeut samen met uw doelen bij de intake heeft opgesteld vormt de basis van uw revalidatie. Voor een optimaal resultaat evalueren we regelmatig en indien nodig sturen we bij. De duur van een behandeling is afhankelijk van het soort therapie dat u nodig heeft. Over het algemeen 25 minuten tot 50 minuten. Naast direct hulp van de therapeut kunnen thuisoefeningen een grote bijdrage leveren aan het resultaat.

Na de behandelingen

Als gezamenlijk wordt besloten de frequentie van de behandelingen te verminderen of te stoppen dan verliezen wij u niet uit het oog. De juiste preventieve oefeningen kunnen ervoor zorgen dat de klachten niet terugkomen. Denk aan het uitvoeren van thuisoefeningen of het volgen van een gerichte training.

Aantal zittingen

U bent als patiënt zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het aantal zittingen dat u bij ons heeft gehad. Indien gewenst kunt u dit bijhouden op ons afsprakenkaartje.

Praktijkinformatie

Meer informatie over fysiotherapiepraktijk de Spil leest u in onze folder