Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Uitsluitend tekstbericht voor afspraken

Neemt uw conditie af?

Een ziekte, een chronische aandoening, blessures, ouder worden: het kan gevolgen hebben voor uw kracht en conditie. Lichamelijke inspanningen kosten meer moeite, u voelt zich eerder vermoeid en houdt activiteiten niet zo lang vol als voorheen.

De voordelen van een goede conditie:

  • U voert de activiteiten in het dagelijks leven met gemak uit en krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen
  • U herstelt sneller na inspanning
  • De kans op blessures neemt bij het sporten af
  • Uw weerstand tegen bepaalde ziektes is hoger
  • U verlaagt de kans op hart- en vaatziekten
  • U verhoogt uw stressbestendigheid
  • U voelt zich fitter en straalt dat uit

Om blessures en overbelasting te voorkomen, is het belangrijk dat u uw conditie stapgewijs en langzaam opbouwt. Het lichaam moet wennen aan nieuwe bewegingen en een verhoging van het inspanningsniveau.

Conditieverlies bij het ouder worden

Bij het natuurlijke proces van ouder worden kunnen de krachten en conditie verminderen. Afnemende gezondhied kan dit nog versterken. Sarcopenie is een veelvoorkomend en natuurlijk verschijnsel: de spiermassa neemt sneller af dan dat het wordt aangemaakt.


We zijn geneigd te zeggen "ach, het hoort bij de leeftijd." Maar het is bewezen dat bewegen en trainen een positieve invloed heeft op verouderingsprocessen. 
De behandeling zal daarom voor een groot deel bestaan uit oefentherapie, gericht op het verbeteren en behouden van spierkracht, mobiliteit, balans en  zelfstandigheid voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Ook besteden we aandacht aan valpreventie, het gebruik van hulpmiddelen,  bijvoorbeeld de rollator en het oefenen van alledaags  handelingen, zoals opstaan uit bed en traplopen.

 


Wilt u onder begeleiding uw conditie verbeteren in de omgeving van Diepenveen of Deventer?
Wij ontvangen u graag in onze praktijk in Diepenvene of op Kei13 op Keizerslanden. 

Hello world!