Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Vrijdag 8.30 – 12.30 uur

Heeft u last van spanningsklachten?

Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. Stress wordt ongezond wanneer het niet wordt afgewisseld met ontspanning en herstel. Als er sprake is van teveel of langdurige stress, kan het lichaam en geest zich onvoldoende herstellen. Dat kan lichamelijke en/of psychische klachten tot gevolg hebben.
 
Psychosomatische klachten zijn stressgerelateerde klachten. Deze klachten kunnen zich op verschillende manieren uiten, vaak is het een combinatie van factoren. We onderscheiden lichamelijke symptomen en psychische symptomen.
 
Veel voorkomende lichamelijke symptomen van stress zijn: 
- moeheid of slaapproblemen
- gespannen spieren
- hoofdpijn
- misselijkheid 
- maag- en darmstoornissen 
- hyperventilatie
- verhoogde bloeddruk
 
Veel voorkomende psychische symptomen van stress zijn: 
- niet tot rust komen
- concentratievermindering
- piekeren 
- irritatie
- somberheid
- angst 
- niet meer kunnen genieten
- verminderd zelfvertrouwen
 
De psychosomatische oefentherapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van persoonlijke kracht en kwaliteit. Het biedt mogelijkheden om zelf uw klacht en gezondheid positief te beïnvloeden.
 
Dus bent u op zoek naar een effectieve behandeling van uw spanningsklachten in de omgeving Diepenveen/Deventer? Wij ontvangen u graag in onze praktijk in Diepenveen of op Kei13 op Keizerslanden.

Hello world!