Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Uitsluitend tekstbericht voor afspraken

Fysiotherapie bij een operatie

Na een operatie aan bijvoorbeeld knie, heup, rug of schouder is het belangrijk zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie om de beweeglijkheid en kracht te herstellen. Vaak vindt de eerste fysiotherapeutische behandeling al in het ziekenhuis plaats. Dan wordt ook bekeken of u thuis kunt revalideren of dat het beter is om tijdelijk naar een revalidatiekliniek te gaan.

Thuisrevalidatie

U start met individuele behandelingen (vaak aan huis), eventueel gecombineerd met (groeps)fysiotherapie in onze oefenzaal. De behandelend fysiotherapeut stelt tijdens de intake samen met u een behandelplan op. De revalidatietherapie is gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit, stabiliteit en spierkracht en het verbeteren van de belastbaarheid, de coördinatie en het uithoudingsvermogen.

Voorbereiding op operatie

Vaak begint de revalidatie al vóór de operatie. Dat klinkt misschien wat vreemt, maar hoe fitter u bent vóór de operatie, des te kleiner de kans op complicaties en een vlotter verloop van uw herstel. Dit wordt ook wel het better in, better out principe genoemd (bibo). U kunt voorafgaand aan de operatie een intake bij ons inplannen, waarbij eventuele hulpmiddelen op u afgesteld worden. Ook krijgt u oefeningen en tips mee, waarmee u uw zelfredzaamheid thuis na de operatie vergroot, ten aanzien van traplopen bijvoorbeeld. Zo gaat u goed voorbereid de operatie tegemoet.  

Dus bent u op zoek naar een effectieve voorbereiding op de operatie en revalidatie in de omgeving Diepenveen/Deventer? Wij ontvangen u graag in onze praktijk in Diepenveen of op Kei13 op Keizerslanden.

Hello world!